RegioSessies ‘Veilig ambulant en alleenwerken’

Door veranderingen in de zorg komt het steeds vaker voor dat je als (jeugd)zorgmedewerker ambulant of alleenwerkt. Hiermee is er ook een grotere kans op lastige situaties tijdens je werk, zonder dat er collega’s in de buurt zijn. Tijdens de RegioSessies ‘Veilig ambulant en alleenwerken’, die op 6, 8 en 13 december georganiseerd worden, leer je hoe je met emotionele en risicovolle situaties om kunt gaan. Schrijf je nu in!

 

 

Op huisbezoek heb je te maken met onvoorspelbare factoren die van invloed zijn op je veiligheid. Je hebt als ambulant of alleenwerkende namelijk niet alleen te maken met de cliënt, maar ook met zijn persoonlijke omgeving en naasten. Dit vraagt om een andere benadering als het gaat om veiligheid tijdens je werk.

 

Aan de slag met praktische tips
Tijdens deze RegioSessie staat centraal hoe je veilig ambulant of alleen kunt werken. Zo wordt er stilgestaan bij nuttige methoden en werkwijzen waarmee je het onderwerp ‘veilig werken’ bespreekbaar kunt maken in je team. Maar ook ga je met collega’s van andere (jeugd)zorginstellingen aan de slag met de AgressieWijzer, ga je dieper in op wat er nodig is om veilig te kunnen werken, de dilemma’s die daarbij in de praktijk bestaan en de oplossingen die ambulante teams hiervoor gevonden hebben. Er wordt gebruik gemaakt van praktijkervaringen die bijvoorbeeld zijn opgedaan in het werken met sociale wijkteams. Daarnaast is er ruimte om ook je eigen ervaringen te delen en samen nieuwe oplossingen te bedenken. Kortom: allemaal handvatten om mee te nemen naar je eigen organisatie. 

 

Voor wie?
De sessie is vooral interessant voor iedereen in de (jeugd)zorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening die ambulant of alleenwerkt en direct of indirect te maken heeft met agressie. Denk bijvoorbeeld aan (jeugd)zorgmedewerkers, leidinggevenden/teamleiders, OR-leden, HR-medewerkers en arbocoördinatoren.

 

Schrijf je nu kosteloos in!
Kom ook naar één van de RegioSessies ‘Risico’s van ambulant en alleenwerken’ op 6 december in Eindhoven, op 8 december in De Bilt-Utrecht of op 13 december in Emmeloord. Schrijf je hiernaast kosteloos in voor één van de sessies.

 

Schrijf je gratis in!

 

RegioSessie in Emmeloord

Locatie: Van der Valk Emmeloord

Datum: dinsdag 13 december 2016

Tijd: 9.30 - 12.30 uur

Kosten: gratis

 

Adres & route

 

 Schrijf je in! 


RegioSessie in De Bilt

Locatie: Van der Valk De Bilt-Utrecht

Datum: donderdag 8 december 2016

Tijd: 9.30 - 12.30 uur

Kosten: gratis

 

Adres & route

 

 Schrijf je in! 


RegioSessie in Eindhoven

Locatie: Van der Valk Eindhoven

Datum: dinsdag 6 december 2016

Tijd: 9.30 - 12.30 uur

Kosten: gratis

 

Adres & route

 

 Schrijf je in!