Presentaties en films 1e ronde parallelsessies

Hieronder vind je een overzicht van alle presentaties en films die zijn gedeeld tijdens de workshops uit het thema 'groen', waarin het stimuleren van gewenst gedrag centraal stond.

Vooruitblik in de VVT
In een interactieve sessie werd door het A+O-fonds VVT en professionals uit de branche gekeken naar het verleden én de toekomst in de VVT-sector.

Continue dialoog over veiligheid in de gehandicaptenzorg met de VeiligPlus-aanpak
Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg presenteerde de VeiligPlus-aanpak, waarmee je de dialoog over (on)veiligheid ook in jouw organisatie kunt stimuleren.

De verbinding tussen beleid en praktijk
Hoe kunnen beleid en praktijk succesvol met elkaar worden verbonden? Een sessie vol praktische tips en ervaringen uit de praktijk.

  • Animatiefilm 'Hoe meer meldingen, hoe beter het veiligheidsbeleid'

  • Animatiefilm 'Een coördinator als centraal aanspreekpunt'

Praktijkverhaal Emergis
Emergis (ggz) deelde werkwijzen, praktische tips én maatregelen die samen met medewerkers én cliënten zijn verzameld. Vóór en dóór de praktijk dus.

Praktijkverhaal Leefklimaatspel
Een sessie over het aangaan van het gesprek, luisteren naar elkaar, het creëren van wederzijds begrip en kijken naar je eigen houding én die van de cliënt aan de hand van het Leefklimaatspel.

Samenwerking tussen onderwijs en praktijk
Hoe zorg je dat iedere (aankomend) zorgprofessional alle kennis en vaardigheden heeft om goed met agressie om te gaan? Een sessie vol tips en praktijkervaringen.