Presentaties en films 2e ronde parallelsessies

Hieronder vind je een overzicht van alle presentaties en films die zijn gedeeld tijdens de workshops uit het thema 'groen', waarin het stimuleren van gewenst gedrag centraal stond.

Praktijkverhaal HVO-Querido
HVO-Querido werkt intensief aan een praktische manier om aangifte te doen van ernstige incidenten die écht werkt. Maar hoe gaat dat precies in de praktijk?

Veilig werken in de geestelijke gezondheidszorg
Het O&O-fonds GGZ biedt ondersteuning op het gebied van agressie. Deze sessie stond in het teken van ontdekken en samen bespreken wat er voor nodig is om veilig te blijven werken in deze branche

Duidelijke afspraken met de AgressieWijzer
Wat is jullie grens? En wat doen jullie na incidenten? Met de AgressieWijzer zorg je samen met je team voor duidelijkheid over agressie. Dat hulpmiddel stond deze sessie centraal.

  • Koninklijke Visio over de AgressieWijzer in de praktijk

Inzicht met de 'Duidelijk over agressie' Scan en Business Case
Verbeter jullie agressiebeleid met de ‘Duidelijk over agressie’ Scan en de Business Case. Tijdens deze sessie stond centraal hoe de twee gratis hulpmiddelen werken en organisaties verder helpen.

  • Instructiefilm Business Case

Sterk in je werk in de jeugdzorg en welzijn
FCB liet in een interactieve sessie zien hoe je effectief anti-agressiebeleid ontwikkelt en welke rol de thema’s ‘werkdruk’ en ‘omgaan met verandering’ daarin spelen.

Gastvrijheid als sleutel tot Veiligezorg in ziekenhuizen?
Hoe komen ziekenhuizen van beleid tot uitvoering en borging in de praktijk? In deze sessie werden praktijkervaringen en kennis uit het landelijke programma Veiligezorg gedeeld.