Succesvolle start leernetwerk Limburg

Op 3 april organiseerde Zorg aan Zet het Congres Veilig Werken in de Zorg. Op dit congres in Roermond maakten medewerkers uit de zes zorgbranches onder andere kennis met de campagne en hulpmiddelen van ‘Duidelijk over agressie’. Het doel van het congres was om te komen tot een integraal agressiebeleid dat verankerd is in de organisatie en vooral ook handen en voeten krijgt op de werkvloer.

Wim Dijkstra, projectleider Veilige Publieke Taak Limburg, en Miriam Kop, projectleider actieplan Veilig Werken in de Zorg openden de bijeenkomst en waren de hele dag aanwezig om het uitwisselen van goede ideeën te begeleiden en stimuleren.

Tijdens zes workshops maakten deelnemers kennis met onderwerpen als aangifte  doen en het positief beïnvloeden van het gedrag van de cliënt. Ook de AgressieWijzer, het omgaan met agressie en het starten van een lerend netwerk kwamen aan bod.

Een bijzonder moment was de lancering van de Business Case, het nieuwste hulpmiddel van Duidelijk over agressie. Kost agressiebeleid in jouw organisatie geld, of levert het juist geld op? Dat ontdekt je met de Business Case. Meer weten? Klik hier.

Ton Heerschop van VieCuri Medisch Centrum, ook bekend van een good practice uit de campagne ‘Duidelijk over agressie’ sloot de dag af.