“Dit ga ik zeker gebruiken voor mijn verbeterplan”

“Agressiebeleid uitvoeren, hoe doe je dat?” Dat was de eerste en de centrale vraag van de RegioSesseie ‘Organiseren van agressieaanpak’ in Emmeloord. Een groep van bijna twintig (jeugd)zorgprofessionals ging een ochtend lang samen aan de slag. Het resultaat was een verbeterplan voor de korte termijn en handvatten om agressieaanpak beter vorm te geven waarmee iedereen terugkeerde naar de eigen organisatie.

Sessieleider Theo-Jan Heesen leidt na theorie over veranderstrategieën en weerstandsmodellen de actieve ochtend in: “Organiseren is een werkwoord, dus we gaan vandaag vooral zelf aan de slag.”

Inspirerend voorbeeld van Dimence Groep
Voordat de deelnemers zelf aan de slag gaan, delen Arbo-coördinator Annemarie Braakman en medewerker veiligheidsmanagement Ester van der Weele van de Dimence Groep hoe hun organisatie agressie-aanpak heeft georganiseerd. Annemarie: “Onze visie was erg belangrijk. We hebben ons afgevraagd wat voor organisatie we willen zijn. Wat voor medewerkers we willen hebben. Daardoor wisten we waar we naartoe willen en hoe we dat kunnen bereiken. Een hele lijst aan factoren heeft positief bijgedragen. Van écht willen veranderen tot de steun van de Raad van Bestuur en van een overheidscampagne tot reorganisaties.”

Dat de aanpak van agressie organiseren niet vanzelf gaat, kunnen Annemarie en Ester beamen. Annemarie: “Je moet fouten mogen en durven maken. Pas dan kun je ook leren. Essentieel is de steun van de Raad van Bestuur, zonder steun kom je nergens.” Ester vult aan: “En je moet een lange adem hebben. Als je eenmaal in die trein bent gestapt, moet je ‘m ook rijdend houden.”

Zelf aan de slag!
Na een pauze is het tijd om zelf aan de slag te gaan met vier opdrachten. De eerste is de ‘Duidelijk over agressie’ Scan, een handig hulpmiddel om inzicht te krijgen waar het anti-agressiebeleid van jouw organisatie staat. Met twee andere opdrachten om inzicht te krijgen in wat je vanuit jouw functie kunt veranderen en wie je daarbij kan helpen wordt toegewerkt naar een eigen verbeterplan dat iedereen mee terugneemt naar de eigen organisatie. Daarin worden praktische vragen beantwoord als: Wat ga jij doen? Wat doet de ander? Wat doe je als het tegenzit? Wanneer mag je tevreden zijn? En wie helpt je herinneren aan acties?

Positieve feedback
Uit de zaal klinkt na afloop positieve feedback: “Dit zijn goede punten om mee aan de slag te gaan! Praktisch, maar toch smart. Ik ga ze zeker gebruiken.” Ook de scan is goed ontvangen: “Een goede manier om kritisch te kijken naar wat je wel en niet doet. Ik ga de ‘Duidelijk over agressie’ Scan in het management introduceren om meer lijn te krijgen in onze aanpak.” Een ghz-collega sluit af met een compliment aan Dimence: “Goed verhaal, goed georganiseerd en inspirerend verteld!”