Enthousiaste reacties op de AgressieWijzer in De Bilt

Op 4 februari 2014 maakte een groep van 30 (jeugd)zorgmedewerkers voor het eerst kennis met de AgressieWijzer tijdens de RegioSessie ‘Samen grenzen bepalen’ in De Bilt. Duidelijkheid over agressie creëren begint met duidelijke afspraken maken met je collega’s. Waar ligt jullie grens? Wat is acceptabel gedrag en wat niet? En wat doen jullie na onacceptabel gedrag? Met deze vragen en nog meer gingen de aanwezigen in een twee-en-half uur durende sessie aan de slag.

Na de opening van de sessie door projectleider Miriam Kop gaan de aanwezige zorgprofessionals met trainers Esmeralda Berends en Chaim Wannet aan de slag met de AgressieWijzer. Vanuit de zaal worden thema’s als normvervaging en doelgroepverzwaring aangegeven als reden om met de AgressieWijzer aan de slag te gaan. De eerste kennismaking kan beginnen.

Gewenst gedrag hoort er ook bij
De AgressieWijzer laat de gebruiker eerst een kader stellen van wat gewenst gedrag – oftewel groen gedrag – is. Dat doet de zaal ook. “Tijdens groen gedrag heeft de cliënt het meeste realiteitsbesef. Dat is het moment om te praten over agressief gedrag”, aldus één van de aanwezige zorgprofessionals. Hoe herken je dat gedrag? Hoe stimuleer je het? En hoe hou je het op de agenda? “Succesvolle verhalen met elkaar delen. Het gevaar is dat oranje en rood gedrag zichzelf op de agenda zetten en groen juist niet.”

“Onze grens ligt nu bij doodsbedreigingen”
De professionals uit de zes branches komen er al snel achter dat per doelgroep moet worden bepaald wat oranje (emotioneel) gedrag eigenlijk is.  Eén van de aanwezigen vertelt haar eigen ervaring: “Ik werk met licht verstandelijk beperkten, die reageren heel primair. Dat kun je meteen afstraffen, maar daar bereik je je doel niet mee. En aangifte doen is bij ons een heel ethisch stuk. Onze grens ligt nu bij doodsbedreigingen; de houding is dat schelden en agressie bij ons werk horen.” Trainer Chaïm Wannet stelt dat er “een gevaar schuilt in te snel zeggen dat iets bij het werk hoort. Het is van belang met je team af te spreken wat jullie norm is.”

Rood gedrag gaat echt over de grens
Na een korte pauze staat de sessie over rood gedrag op het programma. De AgressieWIjzer typeert rood gedrag als verbale agressie, bedreiging, intimidatie en fysiek geweld. Meteen volgt een ervaring van een ambulant hulpverlener met een cliënt die een vuurwapen in huis had. De trainers leggen uit dat het herkennen en samen afspreken wat rood gedrag is een belangrijke stap is, maar dat er ook samen moet worden afgesproken hoe jullie op rood gedrag reageren. En daarna volgt de stap: wat kun je doen na afloop?

De deelnemers concluderen dat nabespreken met de cliënt altijd moet gebeuren, op een geschikt moment. Het onderwerp ‘aangifte doen’ komt ook aan bod. “Gesteund worden door de organisatie is daarbij belangrijk”, vertelt een zorgmedewerker uit eigen ervaring. Een tip van de trainer is om altijd het agressieprotocol van de organisatie erbij te pakken.

Positieve reacties
De reacties uit de zaal op de RegioSessie zijn positief: “We hebben met z’n drieën al bedacht dat we dit in ons team willen implementeren.” Andere medewerkers sluiten zich aan: “Het idee en concept van de AgressieWijzer spreken ons aan, ook wij gaan ermee aan de slag.”

Download de AgressieWijzer
Je kunt met je team direct aan de slag met de AgressieWijzer. Het werkboek, de invulvellen en het instructieboek voor de procesleider zijn hier te downloaden. Bekijk hier een kort introductiefilmpje van de AgressieWijzer.